dissabte, 21 d’abril del 2018

Battle Ruins & Hammer and the Nails



Els astres es va alinear i després de molts giravolts, vam poder aconseguir les entrades de dos dies pel festival organitzat per Naked Among Wolves, on Hammer & the Nails i Battle Ruins eren els caps de cartell. Així doncs, amb les entrades i els bitllets d'avió comprats, vam arribar a la capital del país germànic per tal de gaudir dels seus encants, les seves cerveses (tot i que un de nosaltres només va beure Fantes de taronja) i com no, la seva música.
Cap a les vuit del vespre van començar a sonar les primeres notes del festival. Els responsables  van ser els locals The Detained. Amb un disc nou acabat de sortir del forn, aquest grup alemany no ens va decebre gens. El seu Oi! amb unes clares influències del Hardcore més clàssic ens va semblar una combinació perfecta per començar la nit. El seu repertori va estar format per les cançons del seu primer EP i del seu nou LP, a més d'unes magnífiques versions de Real Enemy de The Busssines i de Hard Time dels Cro-mags. En definitiva, ens vam quedar amb un molt bon gust de boca! Els esperem al BBC d'enguany!
El següent grup a tocar varen ser els suecs Urban Savage. La veritat és que és un grup que ens l'havíem escoltat força fa uns anys i el seu darrer Split amb Syndrome 81 ens encanta! Si això li sumem el fet que fa uns anys, a causa de la nostra poca orientació urbana, ens els vam perdre al prefest del PSK del 2016, les ganes de veure'ls eren molt grans! Dit i fet, van començar a tocar i ens va encantar, les cançons del seu LP van sonar amb molta forta, per a nosaltres van sonar fins i tot millor que al disc! Esperem poder-los tornar a veure el més aviat possible.
A continuació va ser el torn dels finlandesos Foreseen. Fa un parell d'anys els vam poder veure al CKUD i ens van flipar. El seu Hardcore amb tocs trasheros ens va semblar una mescla digne dels mateixos Cro-mags. Així doncs, amb aquests precedents ens feia molta il·lusió tornar-los a tastar en directe. Malgrat que poca gent els hi va donar l'atenció que es mereixien, per a nosaltres van ser un dels millors grups del festival. Comparant la seva actuació amb la de fa dos anys, vam poder comprovar que a les noves cançons han incorporat tempos més lents i pesats que queden perfectament integrats als temes. Evidentment els trossos més ràpids i la virtuositat amb la guitarra continuen tan intactes com llavors. El que hem dit, per a nosaltres un dels millors shows de festival!
Finalment va ser l'hora de Hammer & the Nails. Amb ells la sala es va omplir fins a dalt de tot i no era per menys. El primer concert del grup americà a terres europees (i pel què es diu potser no serà l'últim), una de les actuacions més esperades dels últims temps. Des del primer moment ho van petar i van fer vibrar al públic. Les cançons de les primeres demos i EP van sonar des de bon principi. Set to Ruin, Faux, Ten Fingers i Shape of Things entre moltes d'altres van fer les delícies a tots els assistents! Finalment el concert es va acabar amb el gran cover Justice de Straw Dogs!
El dissabte va arribar i després de fer la respectiva volta per Berlín, ens vam dirigir cap a la sala del concert. Tot i ser previsors i arribar allà 1/4 d'hora abans que s'obrís la porta, la cua per entrar era enorme. En aquest punt volem fer una reflexió, de veritat creieu que és normal que per un concert d'underground es faci més d'una hora de cua per anar a comprar el merch de bandes? Aquest moviment no anava de contrarestar les dinàmiques mercantilistes de l'escena musical més mainstream? No us enganyarem, a nosaltres ens flipa Battle Ruins, però tot i voler comprar l'últim LP, no estàvem disposats a fer una cua eterna com aquella... Hi havia més gent comprant el merch de Battle Ruins que veient el concert de Complete Loss!
Però tornem al què és important, el concert de Complete Loss va estar guai. Desgraciadament no podem dir gairebé res del grup, ja que tampoc coneixem gaire res d'ells i era la primera vegada que els escoltàvem. Es notava que és un grup relativament nou, tot i això el directe va sonar força bé!
Amb Fuerza Bruta ens passa una cosa, musicalment estan guais, el seu Oi! ens recorda una mica a certes cançons de Hammer & the Nails, però quan hem de parlar de les lletres... Això ja no ens agrada! Tracten temes que hem escoltat una vegada rere una altra des de fa molt de temps! Pel què fa al directe van sonar força bé, durs i compenetrats i la gent semblava que s'ho passés bé, però clar, quan entens les lletres ja t'ho agafés d'una altra manera…
Era l'hora de Shipwrecked, el grup suec acabava de penjar unes quantes cançons noves on line perquè la gent no anés freda al concert i, la veritat és que si algú va anar-hi amb fred, li devia passar ràpidament aquesta sensació. El grup ho va petar, la gent va donar-ho tot des del primer moment, els stages divings van ser constants durant tota l'actuació i el pit va estar molt mogudet des del minut 1. Van tocar tots els temes que volíem sentir i com era lògic ho vam agrair! Realment el rotllo que fan ens encanta, ens agradaria molt que tornessin a fer un parell de bolos per terres catalanes, a veure si els Déus ens senten i es compleix el desig!
El grup responsable de què les entrades duressin només dos minuts van entrar en escena. Després del seu "First and only gig ever" de fa dos anys, el grup americà tornava a trepitjar terres europees per delectar-nos amb la seva bona música! Les llums vermelles, el públic expectant i els Battle Ruins a l’escenari. Tot estava llest per la guerra! La primera cançó que van tocar va ser Slaughtering The Wolves Like Sheep i a continuació va arribar tota la seva tempesta musical, Street Runs Reds, Cold Iron Death, Regain and Conquer, Blood Eagle, Warpaths Ahead... També van sonar alguns temes del nou LP com per exemple Glorious Dead Lay Under Waves i Atomic Fire. Sembla que el cantant va aprendre la lliçó del concert del PSK i a l'hora de fer els aguts, passava el micro el públic que era el responsable de fer aquests trossos. Una bona manera per no "fer mal bé" les cançons. Tot i això hem de dir que ens va molar molt més el concert de fa dos anys, no sabem si era per l'ambientació (clarament molt més currada que la del local de Berlín) o per l'actitud d'alguns personatges que corrien per Berlín que van trencar una mica l’harmonia que hi havia! Però bé, una cosa més feta. Ara ve la pregunta del milió: serà l'últim concert d'aquesta gent? 
A tall de conclusió, va ser un bon festival, els grups van estar molt bé, vam poder conèixer bona gent i retrobar-nos amb bons amics que viuen a Berlín! Tampoc podem demanar molt més, bé sí, que l’exclusivitat la deixin a un costat, el punk és per a tothom no només per una “elit”!

The Detained

Urban Savage

Foreseen

Hammer & the Nails

Complete Loss

Fuerza Bruta

Shipwrecked

Battle Ruins


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada