dimarts, 24 d’abril del 2018



Primer de tot, presenteu-vos, qui sou Asedio?
Doncs actualment Asedio està format per en Dani i en Rúben a les guitarres, en Coko a la bateria, en Cece al baix i en Juan a la veu. Aquesta és la formació amb la qual hem gravat el nostre segon treball. En Dani i en Rúben es van incorporar poc després de gravar el primer LP.

Per què vau triar el nom d’Asedio? Qui us assetja i/o a qui voleu assetjar?
La veritat és que el nom d'Asedio no va sorgir fins al final. Quan vam començar a compondre temes encara no teníem cap nom, però davant la necessitat de trobar un nom pel grup abans de gravar, vam escollir Asedio. No va ser fins llavors que vam treure el tema que dona nom al grup. Va ser l'últim tema abans del primer treball, sempre in extremis...
En realitat no crec que ens assetgi ningú, tampoc que nosaltres assetgem a ningú! Fem el que ens agrada a dins d'aquest moviment, del qual orgullosament formem part i intentem defensar els nostres postulats de la millor manera que podem.

Sabem que alguns de vosaltres ha tingut altres projectes musicals, ens podem parlar breument d’aquestes altres bandes? Què us ha dut a formar Asedio? Quines diferències hi ha entre aquests altres grups i Asedio?
Tots hem format part de grups en el passat. En Dani tocava amb Assalt 43, en Coko amb Shaved Dogs, en Cece ha tocat amb Chaoskins (Itàlia) i Overload (Regne Unit) entre altres bandes, en Rúben ha tocat amb Zensurats, Abriendo Cabezas, Offbeaters, Roy Ellis, Greyhound... i en Juan era la veu d'Abriendo Cabezas!
Vam decidir començar amb Asedio a causa de la nostra necessitat de fer alguna cosa a Barcelona. Feia molt de temps que no teníem cap projecte i volíem formar un grup amb un so molt més 80s. Com a mínim aquesta era la intenció!
Pel que fa a la diferència entre Asedio i tots els nostres projectes anteriors, creiem que totes les bandes tenen sempre diferències musicals entre si i, com hem dit, la nostra principal intenció era que Asedio sonés com les bandes dels anys vuitanta.

Musicalment sou una banda d’Oi! totalment 80s, però quines bandes us han influenciat  més musicalment per aconseguir aquest so? Algun grup que no s’inscrigui al gènere Oi!?
Potser seria una mica prepotent considerar que ens podem comparar amb alguna de les bandes que ens agrada i que escoltem. Jo crec que el que intentem fer és assemblar-nos a aquest Oi! que es feia a Europa durant els anys 80.
Òbviament, a més d'aquest estil també escoltem altres gèneres musicals que poden anar des del Skinhead Reggae al rock, passant pel metal o la música celta!

De què parlen les cançons d’Asedio? Ens hem fixat que totes les cançons estan escrites en castellà, creieu que és important utilitzar la llengua que s’usa habitualment a l’hora de fer les lletres? Teniu pensat fer alguna cançó amb alguna altra llengua?
Tot i que hem intentat escapar dels tòpics, ens fa l'efecte que hem caigut a més d'un. Malgrat tot, les lletres són una mica diferents i cadascú les pot interpretar d'una manera o fer una lectura oposada. La temàtica va des de la recerca de la soledat remota fins a la venjança de carrer, passant per un suposat assetjament a una ciutat emmurallada.
Els temes estan escrits en castellà per la senzilla raó que la persona que les escriu utilitza aquesta llengua des de petit. No creiem que se li hagi de donar gaires voltes a això. En principi no tenim pensat cantar amb cap altre idioma, però qui sap, mai es pot dir mai!

El primer disc, un LP de 8 cançons, comenceu forts, no? Com ha estat treballar amb Mendeku Diskak? Un ocellet ens ha dit que acabeu de gravar unes quantes cançons més, quan ha de sortir aquest nou treball? Com es dirà?
És cert que el nostre primer treball el formen 8 cançons, però tampoc són temes de 4 minuts ni molt menys. També és cert que hem anat molt de pressa, vam començar a tocar al desembre i al març ja vam entrar a gravar. En teníem moltes ganes i les coses van anar ràpides. Els 4 vam fotre molta canya per poder tirar endavant!
Treballar amb Mendeku ha estat molt fàcil. L'Edu fa molt de temps que produeix música, ha editat molts grups en el passat i actualment ha tornat a la càrrega amb Mendeku. De fet ens ha agradat tant com treballa que el nostre proper disc també l'editarà ell!
Pel que fa al nou disc, heu sentit bé! El passat desembre vam gravar 12 temes. D'aquests temes, 2 formaran part d'un Split amb els nostres amics portuguesos de Facçao Opposta i la resta seran els temes del nostre proper treball. Tot i que el nom no l'hem escollit encara, possiblement el titularem "Y Rodarán Cabezar"!

De moment vau fer el concert de presentació a Cardedeu i també hem vist que tocareu a l’edició d’enguany del BBC, com va anar el concert de presentació? Com creieu que serà el concert de l’Estraperlo a l’agost? Teniu previst fer algun concert pròximament?
El concert de presentació a Cardedeu va anar genial, com a mínim nosaltres ens ho vam passar de puta mare! El lloc també va ser clau perquè ens ho passéssim tan bé!
A l'agost ens han trucat per actuar al Beach Bear and Chaos i aquesta serà una bona ocasió perquè la gent ens conegui. Allà hi hem anat cada any i també hem vist a molts grans grups. És tot un orgull que ens hagin contactat per ser part del cartell d'enguany! Abans d'aquest festival però, ens agradaria poder fer un parell de concerts més.

Està clar que formeu part de l’escena, algun de vosaltres no us perdeu els pocs concerts d’Oi! que es fan per la zona? A què creieu que es deu aquesta poca proliferació de bandes i shows als últims anys? Tenim un amic que sempre diu que fa 10 anys ell era el més jove als concerts i que avui dia ho continua essent, creieu que no hi està havent un relleu generacional clar? Teniu por que algun dia l’escena deixi d’existir?
L'escena és molt diferent segons la ciutat a on estiguis. La de Barcelona també és molt diferent de la resta, fins i tot m'atreviria a dir que hi ha més d'una escena a la ciutat comtal.
Segons els grups que vagis a veure seràs el més jove de la sala o estaràs entre la mitjana d'edat. A tots ens agradaria que es fessin més concerts, però vivint a Barcelona no crec que ens puguem queixar molt. Per aquí hi ha molta penya que s'ho curra molt, el que no hi ha és gent que doni suport a l'escena i vagi normalment als concerts. Escoltes a molts dient que no hi ha concerts decents, però després no els veus mai enlloc... Hi ha moltes excuses i molt poques ganes de fer costat a la música que realment ens agrada pel que es veu!

Esteu a favor de les “grans" promotores, les bandes rockstars d’Oi!, grans segells discogràfics i tot el que comporta això o creieu que aquest gènere musical hauria de recuperar l’esperit de temps passats i s’hauria de tornar a fomentar el DIY i les promotores locals més petitones però que sempre portaven bandes de tot arreu?
A l'escena han aparegut "personatges" que mai hauríem imaginat... Aquests concerts amb un merder de grups o segells que editen grups cada mes com si fos barat... Abans hi havia molts menys grups, però m'atreviria a dir que el seu so i el resultat era molt millor. Hem de dir, però que la proliferació de segells, fa que molts grups puguin editar les seves coses, tinguin o no recursos i qualitats. Potser el que hi ha és una mena d'enveja a què grups nous editin tan fàcilment, no ho sé...
Jo personalment prefereixo concerts més petits, els típics de l'escena local (que no vol dir només bandes locals!) on hi hagi cares conegudes que tot i el pas dels anys continuen allà! L'escena va començar així, i si els grans concerts algun dia desapareixen, els concerts petits seran els únics que mantindran l'escena viva! Passa el mateix amb els segells, els petits segells locals sempre estaran allà per donar suports als grups!

Per últim, carta blanca, digueu el que vulgueu!
Us agraïm que ens hagueu entrevistat i us desitgem sort amb el webzine. Continuen fotent-li canya des de Girona i continueu donant suport a l'escena com ho heu estat fent fins ara.
Salut, ens veiem al proper concert!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada